Achtergrond
Ik stel mij graag voor
Vanaf mijn jeugd worstelde ik met dwanggedachten en -handelingen. Het was een gevecht waar ik jarenlang in vastzat. Therapie hielp, maar pas in 2017 veranderde alles. Ik besloot een retraite te volgen - al wist ik toen nog niet dat het om een stilteretraite ging. Mijn bedoeling was om in gesprek te gaan met de trainers over mijn problemen. In plaats daarvan bracht ik vijf dagen door in volledige stilte, mediterend.
De eerste twee dagen waren een ware beproeving: hevige paniek en slapeloze nachten. Maar op de derde nacht gebeurde er iets. Zonder afleiding werd ik geconfronteerd met mijn eigen gedachten - een eindeloze stroom van doemscenario's en zelfkritiek. Toen stelde ik mijzelf de vraag: waar heb ik op dit moment het meeste last van? Mijn situatie, of het getetter in mijn hoofd?
Dat besef veranderde alles. Ik besloot mijn loopbaan in de financiële sector achter me te laten en mij te verdiepen in mindfulness en psychologie. Ik volgde een trainersopleiding en werd gecertificeerd coach via het Instituut van BGL & Partners. Later specialiseerde ik mij verder als ACT-Therapeut, een evidence-based benadering die zich richt op acceptatie, mindfulness en gedragsverandering.
Naast mijn werk als coach ben ik parttime werkzaam als klachtenfunctionaris en aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling binnen een zorginstelling. Deze combinatie geeft mij een waardevolle balans en de mogelijkheid om op verschillende manieren bij te dragen aan het welzijn van mensen.

Mijn specialisatie en aanpak bij coaching
Tijdens de coaching is jouw hulpvraag en veranderwens het uitgangspunt. Afhankelijk daarvan bepaal ik welke aanpak het beste bij jou aansluit.
Mijn expertise is gericht op ACT, dit staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Het behoort tot de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Bij ACT staat het vergroten van jouw veerkracht centraal. Volgens ACT horen klachten en worstelingen bij het leven. Een leven zonder zorgen bestaat niet. In dat licht is het effectiever om te kijken op welke manier jij omgaat met klachten, in plaats van het bestrijden van die klachten. Zie het als iemand die in een zwembad een bal onder water probeert te duwen. Dit kost veel moeite en energie. De uitnodiging bij ACT is om die strijd los te laten en in het geval van de metafoor de bal los te laten. In plaats daarvan hou je energie over om te zwemmen, terwijl die bal ergens stuitert. Vanuit die houding ontstaat er energie en ruimte om een waardengericht leven te leiden, met alle ongemakkelijkheden die daarbij komen kijken.

Daarnaast ben ik geschoold als Mindfulness trainer. Mindfulness en ACT sluiten naadloos op elkaar aan. Mindfulness is een staat van zijn waarbinnen je op een actieve manier alles wat je denkt, voelt en ervaart het volledige bestaansrecht geeft.
Van nature zijn we als mensen geneigd onprettige gevoelens en gebeurtenissen te vermijden en hopen we fijne gevoelens zo lang mogelijk bij ons te houden. Als dit niet het geval is, leidt dit vaak tot frustratie of onvrede. Mindfulness helpt jou om alle ervaringen van het leven te kunnen dragen en hier ruimte aan te geven. Deze houding zorgt ervoor dat je bewuster in het moment aanwezig kan zijn en je je niet teveel laat (af)leiden door je gedachten of emoties. Ik bied cliënten verschillende oefeningen om hier kennis mee te maken, passend bij de hulpvraag en situatie.
Opleiding en accreditaties
Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:
-
Gecertificeerde ACT-therapeut - ACT Guide
Post-hbo opleiding, erkend door beroepsvereniging NOBCO
-
Opleiding tot volwassenencoach/-counselor - BGL & Partners Hoofddorp
Post-hbo opleiding, erkend door beroepsvereniging NOBCO
-
Opleiding Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT) - Centrum voor Mindfulness Amsterdam
Post-hbo opleiding, erkend door beroepsvereniging VMBN en VVM
-
Master Management van de Publieke Sector - Universiteit Leiden
-
Bachelor Bestuurskunde - Universiteit Leiden
Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten)
Level 2
Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten. Met deze beroepsorganisatie verzeker ik mijn cliënten van kwaliteit en betrouwbaarheid.
GAT (Geschillen Alternatieve Therapeuten)
Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtregeling zie: https://gatgeschillen.nl
Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie:
https://www.gatgeschillen.nl/beroepscode/
Registerplein
Ik ben registreerd bij Registerplein voor de functie van Klachenfunctionaris in de zorg.

