Martin Milius

Ik stel mij graag voor

In 2015 ben ik afgestudeerd als bestuurskundige en heb ik voor een korte periode gewerkt in de financiële- en consultancysector. Vrij snel realiseerde ik mij dat dit niet het pad was dat ik moest volgen. Ik heb mij omgeschoold tot yoga- en meditatiedocent, en vervolgens de trainersopleiding tot MBSR-mindfulnesstrainer afgerond, aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam.

Daarna heb ik de opleiding tot volwassenencoach/-counselor gevolgd bij BGL & Partners. Deze opleiding is gespecialiseerd in het oplossingsgericht werken. Daarbij werden ook coachgerichte interventies rondom Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) aangeboden.

Ik bied een unieke combinatie van mindfulness- en oplossingsgerichte methodieken om cliënten te helpen bij hun klachten en mogelijke keuzes voor de toekomst.

Mijn specialisaties en aanpak bij coaching

Oplossingsgericht werken

Mensen lossen dagelijks problemen op, waarbij ze bewust of onbewust gebruik maken van manieren die ze in de loop van hun leven hebben geleerd. Soms is dit gedrag niet toereikend en komen ze vast te zitten. Op zo'n moment biedt oplossingsgericht werken een mooie uitkomst.

Het uitgangspunt is dat ieder mens van nature alle benodigde middelen in huis heeft of kan ontwikkelen om de doelen te bereiken die hem of haar voor ogen staan. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de omvang van hun eigen 'schatkist' of lukt het hen maar niet om erbij te komen. Met deze ervaringsgerichte therapievorm zal ik jou helpen om contact te maken met jouw innerlijke wereld en de vermogens die daarbij horen. Hierdoor ben je weer in staat manieren te ontwikkelen om je klachten of vraagstukken op te lossen.

Mindfulness / Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

ACT is een therapievorm dat aandacht besteed aan de natuurlijke neiging om onprettige gedachten of emoties te vermijden. Juist deze vermijding en het mogelijke verzet leidt tot tal van klachten zoals vermoeidheid, angst of onzekerheid.

Bij ACT wordt een houdingskwaliteit van erkenning en acceptatie aangeleerd, om van daaruit toegewijde actie te ondernemen. Alleen op deze manier is een waardegericht bestaan mogelijk.

Mindfulness is een belangrijk aspect binnen ACT en houdt opmerkzaamheid/aandacht voor het moment in, vanuit een open en vriendelijke houding. Mindfulness is bij allerlei klachten een effectief middel.

 

Ik verwerk ACT- en mindfulness oefeningen regelmatig in mijn trajecten en de combinatie met oplossingsgericht werken wordt als een verrijking ervaren.

Mijn scholing en erkenning

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:

Opleiding tot volwassenencoach/-counselor - BGL & Partners Hoofddorp
Geaccrediteerde opleiding voor de beroepsvereniging NOBCO

Opleiding Mindfulness Trainer [MBSR/MBCT] - Centrum voor Mindfulness Amsterdam

Geaccrediteerde opleiding voor de beroepsveverenigingen VMBN en VVM

Ervaring met diverse mindfulness cursussen/retraites:
8-weekse Mindfulness MBSR training - Den Haag
Vipassana 12 daagse training - België

Opleiding tot yogadocent, erkend door Yoga Alliance - Parimukti, India

Bachelor en master in Bestuurskunde, Universiteit Leiden

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

CAT [Collectief Alternatieve Therapeuten]

Level 2

Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten. Met deze beroepsorganisatie verzeker ik mijn cliënten van kwaliteit en betrouwbaarheid.

GAT [Geschillen Alternatieve Therapeuten]

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtregeling zie: https://gatgeschillen.nl

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https//gatgeschillen.nl/beroepscode/

Contact

Informatie praktijk

Email: info@martinmilius.nl

Telefoon: 06 485 01 676

 

Adres: Newtonplein 56
Postcode: 2562 JX Den Haag

KVK: 70891672
 

www.martinmilius.nl

Aangesloten bij het CAT

cat_collectief_schild_2020_internet.jpg